Een stappenplan naar maatwerk 4.0

Een stappenplan naar maatwerk 4.0

Save the date!

Op 14 november wordt de kick off gegeven van ons Industrie 4.0-traject bij Van Hoecke NV te Sint-Niklaas. Hiermee leer je stap voor stap te groeien én de nieuwe technologieën toe te passen in jouw bedrijf.

Maar wat zijn die nieuwe technologieën? Voor de ene kan dat een nieuwe CNC-gestuurde machine zijn, die aangestuurd wordt met de nieuwste tekensoftware. Voor een ander zal het verder gaan en betreft het misschien een robot die de machine belaadt. Of misschien wil je al jouw machines met barcodescanners uitrusten, zodat steeds de juiste stukgegevens weergegeven worden. Ook hoe je nieuwe markten kan aanspreken, is een facet van Industrie 4.0.

Kortom, de nieuwe technologieën zijn zeer uitgebreid. En Industrie 4.0 gaat niet alleen over je productieapparaat. Maar ook hoe je bijvoorbeeld je klanten bereikt? Want die blijft nog steeds “koning”. Of wat is jouw rol als zaakvoerder hierin? Hoe zal Industrie 4.0 de taken van je werknemers beïnvloeden?

Wat? Hoe? Waarom? Voor wie? Allemaal vragen, waar je toch graag een antwoord op krijgt.

Is jouw bedrijf er klaar voor? Zijn je medewerkers er klaar voor?  Samen gaan we op zoek naar de mogelijkheden van Industrie 4.0. Toegepast op jouw situatie, voor jouw bedrijf. En dit doen we stap voor stap.

Op 14 november ’s middags starten we met dit opleidingstraject. Wij nodigen je graag uit op deze kick off. Je bent welkom Van Hoecke NV in Sint-Niklaas. We ontvangen je graag om 12u met een broodje. En omdat we iedereen voldoende energie willen geven, is inschrijven verplicht.

Wat mag je verwachten?

Voor de geïnteresseerden starten we reeds om 11u met een rondleiding bij Van Hoecke (ontvangst om 10u45!). Zo krijg je met eigen ogen te zien hoe hun productieproces in een Fabriek van de Toekomst verloopt.

Vanaf 12u start dan het eigenlijke Kick Off Moment voor alle deelnemers.

Om 13u brengt Flanders Make vzw voorbeelden uit de praktijk: Dirk Torfs zal ons zijn visie geven op de alsmaar snellere verandering van industriële bedrijven. Hij heeft ook het traject bij Van Hoecke mee begeleid. Hierbij zal hij ons vertellen wat er zo allemaal bij komt kijken om de nieuwste technologieën te integreren. Maar ook wat de impact is of kan zijn: Industrie 4.0 kan extra werkgelegenheid creëren. En niet alleen in grote bedrijven.

Daarna zal Peter Van Hoecke, zaakvoerder van Van Hoecke NV, hun transformatieverhaal toelichten: vanaf het initieel idee tot en met de uitvoering. Een inspirerend verhaal. Maar het was ook een proces van vallen en opstaan, van leren uit fouten en hierdoor naar (andere) oplossingen zoeken…

Tijdens de daaropvolgende workshop noteren wij jouw vragen, ideeën of kanttekeningen. De belangrijkste punten nemen we mee in het opleidingstraject, waarbij we dan (samen) op zoek zullen gaan naar concrete antwoorden.

Omstreeks 17u eindigen we met een gezellig netwerkmoment.

Schrijf hier in!

Voor meer informatie, neem je contact op met Tom Rombouts - T. 02 558 15 51