Wat zijn bedrijfsvakscholen hout?

Onze sector was één van eerste om met VDAB een samenwerkingsakkoord af te sluiten. Werkzoekenden die een opleiding volgen in één van onze Bedrijfsvakscholen Hout worden deskundig begeleid naar hun toekomstige functie.

Moet u binnen enkele maanden een werknemer vervangen? Bent u op zoek naar een nieuwe werkkracht? Wacht niet te lang! Contacteer ons nu reeds! Wij kunnen u informatie geven over de verschillende cursisten en wij kunnen, samen met u, bepalen welke specifieke opleiding hij nodig heeft in functie van de vacature.

Welke opleidingen kunnen gevolgd worden?

Voor werkzoekenden met weinig of geen beroepservaring start de opleiding steeds met algemene houtbewerking. De basisopleiding manuele houtbewerking wordt gevolgd door een basis machinale houtbewerking. Daarna wordt gespecialiseerd in interieurbouw, meubel, houthandel of een verdere specialisatie voor de bediening van houtbewerkingsmachines, in functie van de mogelijke tewerkstelling. De kandidaten worden gedurende het volledige opleidingstraject individueel begeleid.

Op het einde van de opleiding wordt een bedrijfsstage voorzien. Voor werkzoekenden die tewerkgesteld worden in de sectoren "Stoffering & Houtbewerking", "Houthandel" of "Zagerijen" is een premie voorzien.

Voordelen tijdens de opleiding:

  • De opleiding is volledig gratis
  • De opleiding wordt individueel afgestemd op de tewerkstellingsmogelijkheden
  • Behoud van de werkloosheidsvergoeding
  • Terugbetaling van de reiskosten
  • Vergoeding kinderopvang
  • Premie bij het gunstig beëindigen van de opleiding en tewerkstelling in de sectoren "Stoffering & Houtbewerking", "Houthandel" of "Zagerijen"

Waar?

Houtbewerking, Houthandel of Zagerijen

VDAB T&O Wondelgem
mevr. Hilde Cogen
Industrieweg 50
9032 Wondelgem
T 09 254 11 11

VDAB T&O Tongeren
mevr. Carine Thijs
Rietmusweg 92
3700 Tongeren
T 012 26 04 30

VDAB T&O Roeselare
dhr. Kurt Cattrysse
Guido Gezellelaan 7
8800 Roeselare
T 051 26 85 93

VDAB T&O Mechelen
dhr. Paul Wuyts
Brusselsesteenweg 288
2800 Mechelen
T 015 44 06 80

Stofferen

VDAB T&O Oudenaarde
dhr. Wim Duhamel
Koestraat 80
9700 Oudenaarde
T 055 33 40 71