Bepaal je persoonlijkheid

Menselijk gedrag is uitermate complex en we gebruiken modellen om de realiteit beter te kunnen begrijpen. Belangrijk daarbij is dat men zich niet blindstaart op de theoretische hokjes en zich bewust blijft dat ieder individu uniek is.

Modellen zoals het DISC-model zorgen ervoor dat we de realiteit vereenvoudigen door mensen in hokjes te plaatsen en het daarom gemakkelijker wordt om menselijk gedrag beter te begrijpen. Het DISC-model maakt een onderscheid tussen vier persoonlijkheden en deze vier types zijn bij iedereen aanwezig, maar in verschillende mate.

Je kan de persoonlijkheid proberen te bepalen op basis van het gedrag dat je ziet. Of je kan gebruikmaken van een test. Op het internet vind je heel wat DISC-testen die je kunnen helpen om het gedrag van de lerende in te schatten, en waarom ook niet van jezelf?

Duid aan of deze stellingen bij jou passen of niet. Let wel op dat beide stellingen van toepassing moeten zijn op jou. Probeer hierbij echt een selectie te maken en ongeveer 20 kadertjes te zoeken die bij je passen, zo worden de resultaten het duidelijkst.

DOE DE TEST