Watch for Talent

Abdullah "Happy" Soukoush

Schell Projects, gelegen te Arendonk, is gespecialiseerd in interbouw hoofdzakelijk voor de gezondheidszorg. Zoals vele bedrijven zijn ook zij op zoek naar werknemers.

In april werd Schell Projects gecontacteerd door Mich Bosmans van VDAB Mechelen.  Zij is bemiddelaar en ondersteunt cursisten van de basisopleiding hout bij het zoeken van een stageplaats/werkplek. Deze ondersteuning is toch vaak nog nodig omdat solliciteren voor velen geen makkelijke opdracht is. Mich Bosmans gaf wat informatie over zijn kennis, vaardigheden en ook heel belangrijk zijn attitude. En bij Abdullah was dit allemaal zeer positief.

Zijn bijnaam is dan ook niet voor niks "Happy"

Na het horen van deze info en het feit dat er nog geen andere sollicitanten zich hadden aangeboden wou Schell Projects, Abdullah zeker een kans geven.

Abdullah was zeer blij dat hij stage mocht lopen bij Schell Projects en heeft deze kans met 2 hand gegrepen. Na 3 dagen kwam de meestergast reeds zeggen dat "het ne goeie was en dat ze hem zeker moesten houden". De reden waarom het zo goed lukte was enerzijds door de kennis die Abdullah reeds had opgedaan voor hij naar België kwam en zijn positieve ingesteldheid. Zijn bijnaam is dan ook niet voor niks "Happy".

Na de stage is Abdullah begonnen met een IBOT, dit is een individuele beroepsopleiding met taalondersteuning. Gedurende een aantal uren krijgt Abdullah Peter Sterkens van VDAB naast zich op de werkvloer om het Nederlands verder aan te leren.

Het Nederlands van Abdullah wordt week per week beter. En dit is ook zeker te danken aan zijn ingesteldheid. Zo is hij tijdens zijn opleiding in Mechelen ’s avonds Nederlandse les blijven volgen. En ook de hulp van de collega’s natuurlijk. Wanneer ze met hem praten of instructies geven dan  letten ze enorm op hun taalgebruik.  Enkel wanneer ze samen in de refter zitten is het voor Abdullah zeer moeilijk om het Kempisch te verstaan.

Schell Projects is enorm blij dat ze Abdullah een kans hebben gegeven en na de IBO volgt dan ook zeker een contract van onbepaalde duur.

Het advies van Schell Projects, Abdullah en VDAB naar andere bedrijven toe is gelijkaardig: staar je niet blind op het feit dat een kandidaat zijn Nederlands nog niet perfect is. Want zo zou je misschien wel eens zeer goede kandidaten kunnen wegsturen. Weet dat je als bedrijf op heel wat ondersteuning kan rekenen, van een verkennende stage tot Nederlands op de werkvloer.

Heb je hierover vragen? Wens je meer info? Heb je een kandidaat zoals Abdullah en weet je niet goed welke volgende stappen te nemen?

Neem contact op met : jana@woodwize.be of jenny@woodwize.be | tel: 02 558 15 51

 

publicatiedatum: 08-07-2019