128h | Praktische basisopleiding Veiligheid & Welzijn voor de houtsectoren - Ergonomie en rugpreventie: heffen en tillen

terug naar de vorige pagina

 

doel De grootste ergonomische risico’s in de houtsector zijn ongetwijfeld heffen en tillen op en rond de werkpost. Echter, ook in de kantooromgeving, op een heftruck, ... zijn er verschillende aspecten die de kans op verschillende lichamelijke aandoeningen aanzienlijk verhogen.

Tijdens deze zeer praktische opleiding worden de deelnemers bewust gemaakt van het belang van de grote zorg voor rug en ledematen, dit door een aangepaste houding tijdens verschillende soorten activiteiten.

Na deze opleiding is men in staat om de ergonomische risico’s in zijn eigen werkomgeving te detecteren, bespreekbaar te stellen en preventiemaatregelen uit te werken.
doelgroep Alle actoren uit de houtverwerkende sectoren en het onderwijs: uitvoerend personeel, leidinggevenden, preventieadviseurs, zaakvoerders, leerlingen, leerkrachten en technische adviseurs.
vereiste voorkennis geen
inhoud - Algemene ergonomische principes
- Structuur van het lichaam: schouders, rug en ledematen
- Risico’s en preventiemaatregelen bij het manueel heffen tillen van lasten
- Praktische oefeningen met simulatie van verschillende arbeidsomstandigheden
praktisch - Deze module kan afzonderlijk gevolgd worden of als geheel van een opleidingstraject van 11 modules (zie code 1280).
- Opleiding binnen het bedrijf mogelijk onder voorwaarden
standaard duurtijd (uren) 4
erkend door Cevora? ja
Vlaams opleidingsverlof Klik hier om meer over deze opleiding te lezen op Vlaanderen.be
   

Beschikbare sessies in open aanbod

Er zijn geen toekomstige sessies in open aanbod ingepland voor deze module.
Via dit formulier kunt u uw interesse voor deze module kenbaar maken.