Hout Vasthouden lespakket

Het educatief project Hout Vasthouden heeft tot doel kinderen van het 5e en het 6e leerjaar te laten kennismaken met de levenscyclus van hout, met aandacht voor alle actuele thema's binnen milieueducatie. Bovendien werd de inhoud zodanig uitgewerkt dat deze heel uiteenlopende interesses kan bekoren en moeiteloos kan geïntegreerd worden binnen de lesthema's wereldoriëntatie, rekenen, ICT en taal.

Ontdek nu zelf dit pakket bestaande uit:

 

 

Hout Vasthouden stripverhaal

In Uptown genieten Thomas en Jelena van een onbezorgde zomer. Als Jelena een binnenweg naar het skatepark voorstelt, neemt hun vakantie een onverwachte wending. Dankzij hun nieuwe maatje Q-Bus belanden ze in een prachtige, ondergrondse wereld, bewoond door houterige inwoners.
Een bovengrondse dreiging verstoort grondig dit paradijs. Het voortbestaan ervan staat op het spel! Thomas en Jelena kunnen niet machteloos toezien en trekken op onderzoek. Gelukkig kunnen ze rekenen op de verborgen talenten van de grappige boomwezens ... spanning verzekerd!

 

BESTEL

 

 

De boomspeurneus

Een bos vol bomen, maar welke bomen? Waarschijnlijk heb je jezelf die vraag ook al dikwijls gesteld. Wetenschappers kunnen door het hout te onderzoeken onder een microscoop precies de houtsoort bepalen. Voor heel wat bomen uit onze omgeving kan het ook heel wat eenvoudiger. Door een aantal kenmerken van het blad van de boom te overlopen kan ook jij makkelijk de boomsoort achterhalen. Zo een kenmerkenlijst wordt ook een determinatielijst genoemd.

DE BOOMSPEURNEUS

Q-Bus, een houterige gids

Q-bus is een fantastische mascotte tijdens de tocht langs de "Hout Vasthouden Route". Hij weet alles over hout en de belangrijke eigenschappen die klimaatsveranderingen kunnen tegengaan. Zijn motto is simpel: Meer hout! = Minder CO2! = Beter Milieu!

PIMP Q-BUS

Raar maar hout

Wist je dat hout ... ontdek het snel

RAAR MAAR HOUT

Fun & Actie

Leuke doe activiteiten voor in de klas of thuis met of over ... hout!

FUN & ACTIE