Referentiebewijs 2024

Nu al voor de negende keer mogen we dankzij de campagne van Sterpunt Inclusief Ondernemen referentiebewijzen uitdelen aan bedrijven uit onze sector die zich hebben ingezet voor inclusie en sociale verantwoordelijkheid! Het Referentiebewijs is een erkenning voor bedrijven die werkervaringskansen hebben geboden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit Referentiebewijs wordt uitgedeeld aan bedrijven dankzij de campagne van Sterpunt Inclusief Ondernemen in teken van inclusief ondernemen. Dit certificaat bevestigt dat deze bedrijven het afgelopen jaar een verschil hebben gemaakt door een van volgende acties: 

✅ Werkplekleren

✅ Job- en taalcoaching

✅ Tewerkstelling

✅ HR-beleid

Maar dat is nog niet alles! Het Referentiebewijs toont ook aan dat deze bedrijven een belangrijke rol spelen in het realiseren van 7 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's - Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties:

1️⃣ Geen armoede

3️⃣ Goede gezondheid

4️⃣ Kwaliteitsonderwijs

5️⃣ Gendergelijkheid

8️⃣ Waardig werk en economische groei

1️⃣0️⃣ Ongelijkheid verminderen

1️⃣7️⃣ Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Met het Referentiebewijs laten bedrijven zien dat ze zich inzetten voor een inclusieve samenleving en bijdragen aan een betere werkomgeving.

Een referentiebewijs voor úw bedrijf?

Door het thema 'Inclusief ondernemen' in de houtsector onder de aandacht te brengen, merken we bij Woodwize dat meer bedrijven dan bij ons gekend hiermee bezig zijn. 

Bent u zo’n bedrijf? Laat het ons weten. 

karline@woodwize.be (Regio Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Halle-Vilvoorde)

jenny@woodwize.be (Regio West-Vlaanderen, Limburg, Leuven)

Samen zetten we het inclusief werken en ondernemen verder op de kaart.

 

publicatiedatum: 13-05-2024