Galle Houtbewerking over duaal leren

Galle Houtbewerking over duaal leren: "Het is de beste rekruteringstool"

Galle Houtbewerking sprong als één van de eersten mee op de kar toen duaal leren werd uitgerold. "Een stage vond ik te kort om de leerlingen echt iets te kunnen bijbrengen", vertelt zaakvoerder Jan Galle. "Via duaal leren kan je jongeren echt enthousiasmeren voor de stiel en als je hen een jaar lang kunt begeleiden, boeken ze veel vooruitgang."

"Galle Houtbewerking is een schrijnwerkerij in de brede zin van het woord: wij bieden zowel binnen- als buitenschrijnwerk aan. Wij maken onder andere badkamers, keukens, dressings, allerhande meubilair op maat, binnendeuren, leggen terrassen, verzorgen gevelbekleding, poorten en overkappingen. Het bedrijf is minstens even oud als België, verder gaan de gegevens niet terug.

Mijn broer en ik vertegenwoordigen al de zevende generatie binnen het familiebedrijf. Ons 1500 m2 grootte en behoorlijk hoogtechnologische atelier is gelegen in Moerzeke, en we hebben momenteel vier vaste medewerkers in dienst. Daarnaast werken er regelmatig studenten in het bedrijf, zowel via stages als duaal leren."

We boden al vaak stageplaatsen aan, maar zo’n stage is meestal te kort om jongeren echt iets bij te brengen. Via duaal leren kan je hen veel beter opleiden en enthousiasmeren voor de stiel.

Jan Galle

Lees meer

 

publicatiedatum: 29-04-2023