FurnCSR

cropped-logo-gran-600-1.png

 

Corporate social responsibility for strengening the furniture industry

Tools for companies and stakeholders for enhancing competitiveness and job attractiveness.

 

ONLINE INTERNATIONALE CONFERENTIE

De eindconferentie van het FurnCSR-project zal online doorgaan op 30 maart 2023 vanaf 9u50 ( tot 13u00). Deze conferentie gaat door in het Engels.

Schrijf u in via deze link.

Download hier het conferentieprogramma.

De inzet van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) op strategisch niveau is een effectieve strategie geworden voor bedrijven om hun concurrentievermogen te verbeteren en om geschikt talent aan te trekken (branding). MVO houdt in dat je als bedrijf je waarden deelt met alle belanghebbenden: werknemers, maatschappij, klanten, leveranciers, overheid... en dus niet alleen met de eigen aandeelhouders.

Tijdens deze conferentie zullen sprekers een overzicht geven van het belang van MVO en Gedeelde Waarden en hoe je dit als bedrijf kan implementeren Er is aandacht voor hoe werknemers en managers voorbereid kunnen worden op zo’n strategische verandering. Daarnaast zal HANNUN, het eerste Europeses meubelbedrijf dat B-Corp gecertificeerd is, uitleggen hoe zij MVO en Gedeelde Waarden hebben geïntegreerd in hun bedrijfsmodel en activiteiten.

De tool, die in het FurnCSR project ontwikkeld werd om de invoering van MVO in uw bedrijf te vergemakkelijken, wordt tijdens de conferentie voorgesteld. Deze tool bevat een Gids en een Zelfbeoordeling, waaruit verbetervoorstellen gepresenteerd worden, met 422 goede praktijken en 204 casestudies uit de meubelsector. Ook de resultaten van de bevraging van enkele Europese bedrijven, die deze tool al hebben gebruikt, zullen worden besproken.

Tenslotte krijgt u als deelnemer ook de gelegenheid om de uitdagingen van MVO binnen onze meubelsector te bespreken.

 

Schrijf in

 

publicatiedatum: 10-03-2023