Flow Manufacturing

Flow Manufacturing Training, opleiding op maat

Heel tevreden blikken we terug op een geslaagde Flow Manufacturing Training onder de professionele begeleiding van Christine Wouters, zaakvoerder van Lean4growth. De deelnemers uit vier verschillende bedrijven – Horemans Keuken- & Meubelatelier, SuperChic - Keukens & Interieurs op maat, Eronda Woonmode en Ambachtelijke Trappenmakerij Wim Van Loon – werden ondergedompeld in Lean management.

We laten Danny De Wolf even aan het woord: “Mooi om telkens opnieuw te zien hoe de passie voor houtbewerking, het streven naar perfectie, de klantentevredenheid... deze deelnemers inspireert om te blijven innoveren. De groepsdynamiek in dit traject zorgt voor een mooie samenwerking en ondersteuning bij het zoeken naar oplossingen. Het doel? Klanten nog sneller te bedienen en nog betere kwaliteit en service te bieden.”

De twee modules JIT & JIDOKA vormen de steunpilaren van deze opleiding.

Christine Wouters (Lean coach): “Bij de start van dag 2 van de JIDOKA-training bij gastbedrijf Eronda Woonmode konden we de verbeteringen zien die werden gerealiseerd na de JIT-training van vorig jaar. Gewoon top!”

Na deel 1 (JIT) waren de deelnemers gelukkig, maar niet voldaan. De groep besliste dus om samen in te schrijven voor deel 2 (JIDOKA). En toen uitte Filip De Backer, zaakvoerder van Eronda, spontaan de volgende woorden: “Jammer dat het hier stopt en dat er geen vervolg meer geprogrammeerd staat.”

Bij Woodwize zetten we sterk in op opleidingen op maat

Daarom stelden we voor om een vierdaagse Flow-workshop te ontwikkelen waarin elke deelnemer een probleemcase uit zijn bedrijf aanpakt door er de verworven kennis op toe te passen.

Om de zes maanden gaat de groep opnieuw bij elkaar langs om het voorgestelde verbeteringsproject te evalueren en eventueel bij te sturen. Zo blijft het trainen van de verworven kennis actueel.

 

publicatiedatum: 23-12-2022