Jong geleerd, HOUT gedaan!

Op 19 oktober vond tijdens de technologische houtvakbeurs PROWOOD, de prijsuitreiking plaats van de actie ‘Jong geleerd, HOUT gedaan!’. Dit initiatief van KlasCement en WOODWIZE beoogt om meer leermiddelen over hout schooloverschrijdend te delen. Cras Woodshops en Hout Info Bois ondersteunden deze actie.

Om de leermiddelendatabank www.klascement.net aan te vullen gingen KlasCement en WOODWIZE op zoek naar creatief en innovatief didactisch materiaal in de houtopleidingswereld. Via de actie ‘Jong geleerd, HOUT gedaan!’ werden leerkrachten en scholen uitgedaagd om leermateriaal te delen met collega’s.

Dank zij deze actie zijn veel nieuwe en mooie leermiddelen over houtbewerkingsmachines, materialenleer en houtconstructies beschikbaar voor elke geïnteresseerde leerkracht.

Elke deelnemer, die een leermiddel heeft ingediend, ontving een verrassingpakket. De beste inzendingen werden extra beloond. Zo was er een laureaat voor leermiddelen voor het lager onderwijs en werd per provincie een laureaat voor leermiddelen voor het secundair onderwijs met een prijs bedacht.

Laureaten per provincie

  • Antwerpen: TSM Mechelen - Eric De Ruysscher - prikbord
  • Oost-Vlaanderen: GTI Beveren - Jeroen Meul - bijzettafel
  • Vlaams-Brabant/Brussel: Gitok Overijse - Sven Osier – instructievideo plaatsen interieur
  • West-Vlaanderen: GO! Atheneum Calmeyn De Panne - Yves Devos - schoenreiniger
  • Limburg: Don Bosco Technisch Instituut Helchteren - Gunter Cypers – houttechnieken is fascinerend lesmateriaal 3de graad

Laureaat lager onderwijs

  • Vrije basisschool Kemmel-Loker-De Klijte -  Friedl Wallays - houten rendier 3D

 

DOWNLOAD FOTO'S

 

PERSCONTACT

 

Organisatie

 

Educatieve portaalsite van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming. Op de website worden lesmateriaal en leermiddelen voor (toekomstige) leerkrachten en organisaties gedeeld.

 

Kent de houtsector door en door, en deelt die kennis op een onafhankelijke maar betrokken manier met werkgevers, werknemers, leerkrachten en leerlingen. Via opleidingen, informatiesessies en een professionele dienstverlening draagt Woodwize zijn steentje bij tot veilig en duurzaam werk in alle ondernemingen in de houtsector.

 

Partners

 

Zestien Woodshops transformeren hout, met respect voor mens en milieu, tot relevante producten voor de bouw, het interieur en de tuin en brengen die met een enthousiast team van medewerkers tot bij de klant.

 

Technisch informatiecentrum voor het materiaal hout in België. Met publicaties, opleidingen, lezingen en meer begeleidt Hout Info Bois architecten, houtprofessionals, designers en particulieren die op zoek zijn naar algemene of technische informatie over hout.

 

publicatiedatum: 19-10-2021