Aanvullende stagebonus

Om het duaal leren op koers te houden, is het van belang dat er voldoende duurzame leerwerkplekken zijn, ook tijdens deze coronapandemie. De Vlaamse Regering beslist daarom, na adviezen van de SERV, van de VLOR, van het Vlaams Partnerschap Duaal Leren, en van de Raad van State definitief een tijdelijke verhoging en verruiming in te voeren van de stagebonus voor ondernemingen die een leerwerkplek aanbieden tussen 1 september 2020 en 31 augustus 2021.

Die tijdelijke verhoging moet ondernemingen aanmoedigen die zich ondanks de coronacrisis nog altijd inzetten om in een werkplek en begeleiding voor leerlingen te voorzien. De extra stagebonus komt bovenop de bestaande stagebonus en kent meer soepele toekenningsvoorwaarden.

Alle ondernemingen die een leerwerkplek aanbieden voor minstens 3 maanden krijgen een (bijkomende) vergoeding van 1000 euro, ongeacht de leeftijd van de jongere. Bovendien vervalt ook het maximum aantal premies dat de onderneming kan krijgen per jongere.

De stagebonus aanvragen

De extra bonus wordt op dezelfde manier aangevraagd als de bestaande stagebonus. Zodra de jongere minstens 3 maanden bij u werkte, kan u de bonus aanvragen. Werkgevers die reeds een aanvraag deden, ontvangen automatisch een nieuwe beslissingsbrief.

Aanvraagprocedure:

  1. Download het aanvraagformulier (Word bestand) .
  2. Vul deel 1 van de aanvraag zelf in. Laat deel 2 van de aanvraag invullen door de school van de jongere.
    Zorg ervoor dat het formulier volledig is ingevuld en ondertekend. Tip: De vraag "Heeft de jongere het schooljaar MET VRUCHT beëindigd?" moet bij de aanvraag van de werkgever niet ingevuld worden.
  3. Voeg een kopie van de overeenkomst alternerend leren (OAO) toe.
  4. Dien uw aanvraag in bij het departement WSE vóór 31/12/2021 via e-mail: startenstagebonus@vlaanderen.be. U krijgt een ontvangstbevestiging.
  5. Het departement WSE laat u binnen de 4 maanden na uw aanvraag per mail of brief weten of uw aanvraag werd goedgekeurd of geweigerd.
Meer info

Voor meer info of begeleiding bij uw aanvraag mail naar duaalleren@woodwize.be of neem contact op met je vertrouwde consulent(e).

 

publicatiedatum: 27-04-2021