Jongeren opleiden loont!

Er is en blijft een tekort aan technisch geschoolde jongeren. Dit cliché blijft helaas nog altijd overeind. Bekijk maar even de meest recente lijst van de knelpuntberoepen. 

Je zal als werkgever dus meer moeten openstaan voor 'andere' profielen. Maar wat betekent dat nu in de praktijk? Dat betekent onder meer dat je breder en anders zal moeten rekruteren. En dat je kansen zal moeten bieden voor de opleiding van (potentiële) arbeidskrachten, nog voordat je ze aanwerft. 

Voor jongeren uit de bijzondere risicogroepen hebben wij specifieke incentives. In de houtsectoren gaat dit over alle jongeren onder de 26, met uitzondering van bachelors en masters. 

  • Kan je in jouw onderneming zo’n gemotiveerde jongere de nodige basistechnieken op de werkplek bijbrengen? 
  • Heb je intern een geschikte mentor om zo’n jongere te begeleiden? 

Dan kan je rekenen op onze ondersteuning!

Als je zo’n jongere een opleidingskans geeft via 

  • Duaal Leren, 
  • een werkervaringsstage,
  • een beroepsinlevingsstage,
  • een Individuele Beroepsopleiding in de Onderneming (IBO) of een variant hierop, 

dan kan die jongere een extra stimulans krijgen in de vorm van een premie (ten bedrage van 300,00 euro). Bovendien bieden wij die jongeren verschillende specifieke en gratis opleidingen aan.

Heb je een jongere aangeworven, maar heeft hij of zij nog een extra opleiding nodig om de Nederlandse taal beter onder de knie te krijgen? Ook daarvoor kan je bij ons terecht. Wij zoeken samen met jou naar de meest geschikte opleidingsverstrekker voor een gratis taalondersteuning. Dit gratis aanbod geldt niet voor bachelors en masters. 

Zelf opleiden is niet altijd evident

Dat weten en beseffen we maar al te goed. Ook het (extra) tijd vrijmaken voor opleidingen is niet vanzelfsprekend, en al zeker niet op een moment dat je al krap zit in aantal werknemers. Daarom bieden wij je ook inhoudelijke ondersteuning aan. Wij helpen je graag om het opleidingstraject mee vorm te geven én mee op te volgen.

Geïnteresseerd? Neem hiervoor volledig vrijblijvend contact op met ons.

 

publicatiedatum: 03-04-2020