Armoedebewust HR-beleid

Datum: vrijdag 25 maart 2022

Locatie: online

terug naar de events pagina


Armoede is een realiteit in België; zij treft bijna 1 Belg op 5 en vormt een maatschappelijke uitdaging die we samen moeten aanpakken. Op de werkvloer is dat niet anders, vooral wanneer een werkgever kortgeschoold personeel tewerkstelt. Want daar loopt het armoedecijfer vaak op tot 12% van de werknemers. Hoog tijd dus om er de nodige aandacht aan te besteden.

Bedrijven die mensen met een armoedeproblematiek tewerkstellen, worden vaak geconfronteerd met een aantal specifieke uitdagingen, zoals een verhoogde graad van absenteïsme, loonbeslagen, vragen naar voorschotten en communicatieproblemen. Hierdoor kan de duurzame tewerkstelling van deze medewerkers in het gedrang komen.

Zijn er in uw bedrijf medewerkers met een armoederisico of in armoede? Stelt uw bedrijf medewerkers met een verhoogd risico op armoede of in armoede tewerk….. en wenst u draaideur effect te vermijden. Of vraagt u zich af hoe u een armoedeproblematiek bij werknemers kan herkennen en hoe u hier best mee omgaat? Bekijk dan alvast onze infofiche.

Wil je graag inzicht krijgen in armoede, hoe dit zich op de werkvloer manifesteert en hoe je er mee om kan gaan? We nodigen je uit om voor een online workshop onder leiding van experten van het Netwerk Tegen Armoede.

Schrijf je in voor deze online workshop op 25/03 van 9u tot 12u

  • Voor wie? Een interactieve workshop voor zaakvoerders, personeelsverantwoordelijken en vertrouwenspersonen
  • Wanneer? 25/03 van 9u tot 12u
  • Waar? Online workshop, De Zoom-link volgt na inschrijving

 

LEES MEER