Machinaal houtbewerker (BKT)

foto_machinaal houtbewerker new hoog.jpgIn de opleiding machinaal houtbewerker leer je via werkplekleren op je werkplek je eigen werkzaamheden voorbereiden en de grondstoffen verwerken, (NC) (houtbewerkings)machines in- en omstellen en werkstukken bewerken om onderdelen voor schrijnwerkelementen, meubelen, interieurelementen, decors en standen ... in hout en plaatmateriaal aan de hand van een werkopdracht te vervaardigen.

Duurtijd: 

Per module is een duurtijd bepaald (zie modulair programma). De minimale duurtijd voor een volledig opleidingstraject is 340u (zonder vrijstellingen).

Instapvereisten:

Geen

Toelatingsvoorwaarden:

  • tewerkgesteld als werknemer of werkgever in een onderneming binnen Vlaanderen (PC 125 of pc 126);

ofwel

  • ingeschreven als werkzoekende in opleiding;

Personen die de beroepskwalificatie machinaal houtbewerker al verworven hebben via een ander opleidingssysteem (onderwijs, EVC…) komen niet meer in aanmerking voor de beroepskwalificatie machinaal houtbewerker via het modulair beroepskwalificerend opleidingstraject werkplekleren. 

Waar en wanneer:

De opleiding kan op elk moment van het jaar starten in een erkende leerwerkplek uit pc 125 of pc 126. Is uw onderneming/werkplek nog niet erkend, neem contact op met Woodwize.

Een door Woodwize goedgekeurde mentor/bedrijfsinstucteur staat in voor de opleiding en begeleiding tijdens de opleiding.

Deelnemen:

Het initiatief voor het volgen van een (beroepskwalificerende) opleiding gaat uit van de onderneming of van de werknemer/lerende. De aanvraag en registratie gebeurt door de onderneming na overleg met de lerende. Als je geregistreerd bent bij Woodwize kan je jouw persoonlijke stand van zaken (bedrijf / werknemer) raadplegen via de profielpagina in de onlinetoepassing ‘COMPAS’.

Hoe:

STAPPENPLAN 

Graag meer info of ondersteuning bij de opstart? Contacteer Woodwize. mail: beroepskwalificatie@woodwize.betel: 02/558 15 51. 

 

Erkende werkplekken LevensLang Leren machinaal houtbewerker 

WERKPLEKDATABANK 

 

Modulair beroepskwalificerend opleidingstraject: Machinaal houtbewerker

Competenties kunnen soms via verschillende modules aangeleerd worden. Zo is het bv. mogelijk om zagen aan te leren met de paneelzaagmachine of de opdeelzaag.

In het schema wordt aangegeven door ‘of’ tussen de modules te plaatsen welke verschillende modules tot dezelfde competentie(s) leiden. Eén van deze modules verwerven volstaat.

(klik op het programma voor het maken van een opleidingsplan)

BKT_programma_machinaal houtbewerker.png

 

E-learning

Aanvullend aan het werkplekleren zijn volgende E-learning modules opgenomen in het opleidingstraject.

Veiligheid op het werk

Basis houtkennis

Onderliggende kwalificatie 

/

Downloads machinaal houtbewerker (BKT)

Dossier machinaal houtbewerker