De hout- en meubelsector schreeuwt om geschoolde mensen, de zoektocht naar personeel wordt alsmaar moeilijker. Door de overstromingen in Wallonië, twee maanden geleden, kunnen enkele technische scholen uit de getroffen regio niet starten met hun praktijklessen omwille van de grote schade aan de houtateliers. Er is schade aan de (vaste) machines, de houtvoorraad is beschadigd en vele handmachines zijn onbruikbaar geworden.

Vanuit Woodwize zetten we een actie op om de getroffen scholen te ondersteunen. Maar we kunnen dit niet alleen. Daarom lanceren we een warme oproep om de 3 getroffen scholen (het Athemeum uit Esneux, Don Bosco uit Verviers en een BuSO school uit Dolhain) uit hun nood te helpen.

We hebben die noden geïnventariseerd en nodigen iedereen uit om in uw bedrijf of in uw omgeving en netwerk na te gaan of u snel en efficient kan helpen. U kan misschien een (hand)machine doneren of misschien heeft u nog ergens een machine staan, die u weinig of niet meer gebruikt. U mag ons concreet laten weten wat u kan doen om die scholen te helpen. Wij brengen u dan in contact met de getroffen school.

Voor meer info kan u ons contacteren via uw gekende contactpersoon of via Claire Delvaux, consulente ‘onderwijs’ Wallonië en Brussel (claire@woodwize.be).

De sector is echt op zoek naar goed geschoolde mensen. Via deze weg kan u hier uw steentje bijdragen.
Alle beetjes helpen!

Wij danken u bij voorbaat.


Woodwize

 

publicatiedatum: 21-09-2021