De werkbaarheidscheque

Sinds 7 mei (en tot 6 december 2019) kan je als Vlaams bedrijf beroep doen op de werkbaarheidscheque. Dit is een maatregel om de werkbaarheid in je onderneming te (laten) scannen of meten. Op basis van de scan kan een actieplan op maat uitgewerkt worden.
Er is een steunbedrag van max. 10.000 euro voorzien. Je moet zelf ook een cofinanciering inbrengen van 40%. Je kan hiervoor beroep doen op de erkende dienstverleners voor de KMO portefeuille Advies en/of Opleiding, zoals Woodwize.

Werkbaar werk is werk dat motiverend is, voldoende leerkansen biedt, geen overmatige stress oplevert en een evenwichtige werk-privé balans mogelijk maakt. Het hebben van een werkbare job is belangrijk voor het werkplezier en de motivatie, maar ook om ervoor te zorgen dat we met z’n allen langer aan de slag kunnen.

Met de werkbaarheidscheque kan je dus de werkbaarheid binnen jouw onderneming of afdeling in kaart (laten) brengen, begeleiding inkopen bij het uitvoeren van een scan en het opstellen van een actieplan rond werkbaarheid. De acties zelf kunnen niet gefinancierd worden met de werkbaarheidscheque.

Hiervoor is tijdelijk een verhoging mogelijk van de KMO portefeuille ten bedrage van max. 5.000 euro.

Alle info, alsook hoe de werkbaarheidscheque aan te vragen, vind je op:

https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/subsidiedatabank/werkbaarheidscheques

 

publicatiedatum: 31-07-2019